A Modern Cantilevered Rear Extension

A Modern Cantilevered Rear Extension

Australian architecture firm Architect, have designed a new contemporary extension to a heritage home in Melbourne. From the front of the home, there’s no signs of the dramatic extension that is located at the rear of the home. At the rear of the home, the extension is very visible, with a large cantilevered box extending out over the backyard patio. Large folding shutters cover the windows in the extension adding privacy and security.

At the rear of the home, the extension is very visible, with a large cantilevered box extending out over the backyard patio. Large folding shutters cover the windows in the extension adding privacy and security. In the new extension, a large open floor plan has been created with the space split evenly between the living room and the kitchen. In the living area, a material palette of stone, concrete and metal have been used to create a cool contemporary look and feel.

0 Comments

Leave a Comment

Zooka Studio